Pressemelding fra Statens vegvesen: Arbeid på Djupåbrua

Stenger Djupåbrua fem timer i strekk mandag

Mellom kl. 12 og kl. 17 mandag 30. oktober blir det stengt veg over fv. 291 Djupåbrua i Snillfjord kommune.

I dag tidlig startet arbeidet med å renske bort steiner, greiner, grus og annet som er lagt igjen av flomvannet i elveleiet ved brua. Arbeidet som foregår i dag og i morgen fredag vil føre til hindringer for trafikken, og man må regne med at vegen kan bli stengt i korte perioder, på inntil 15 min ca.

På førstkommende mandag 30. oktober starter arbeidet med å forsterke brufundamentene med sprøytebetong. Dette arbeidet gjøres for å øke bæreevnen til brua, etter at brufundamentene fikk skader under flommen. Tunge kjøretøy kan igjen kjøre over brua når betongen er herdet. For å få til det må betongbilen stå på brua og på veien, og dermed vil vegen bli stengt for trafikk.

Årsaken til at brua må stenges for trafikk mellom kl. 12 og kl. 17 er hensynet til når det er flo og fjære. Betongen må få starte herdeprosessen før det er flo. I tillegg til den stengeperioden, kan det også komme behov for å stenge brua for trafikk på andre tidspunkt.

Vi beklager ulempene arbeidet medfører for trafikantene.

Arbeidstiden er mellom kl. 7 og 20. Arbeidet på Djupåbrua vil være ferdig i midten av uka. Da starter arbeidet på Halsanbrua. Fremdriften er avhengig av at værforholdene holder seg.

 

Kontaktpersoner i Statens vegvesen:

Andreas Enger, mob: 971 21 264

Jan Ivar Rødal, mob: 918 57 996

2017-10-27 Roar Grindvold
Tips en venn  Skriv ut