ico textsize.png Tekststørrelse
ico contrast.png Kontrast

Elevene i 1.-2. klasse ved Krokstadøra oppvekstsenter ble beste klasse i fylket.

Vinnere av Telysjaktet

 

 

 

Deltakelse i Telysjakten gir barna en konkret mulighet til å gjøre en innsats for miljøet, samtidig som de har det moro sammen. Konkurransen fungerer som døråpner til et større og mer aktivt miljøengasjement. Telysjakten gir barna en mulighet til å nærme seg miljø- og klimaspørsmål på en måte som er morsom, spennende og begripelig.

Telyskoppen er laget av aluminium, et av de mest gjenvinningsvennlige metallene som finnes. Ved gjenvinning av aluminium forbrukes det 95 prosent mindre energi enn ved ny-produksjon. Det innebærer at produksjonen av brusbokser, sykler og motorer i gjenvunnet aluminium har en langt mindre negativ påvirkning på miljøet.

Ved årets aksjon ble det samlet inn 8 456 254 telys noe som tilsvarer produksjonen av 1208 sykler.

Ved Krokstadøra oppvekstsenter er det elevene i 1. og 2. klasse med sin kontaktlærer Sussann Hestnes som har deltatt.

Nedenfor gjengis meldingen til våre elever fra leder av Telysjakten:

Hei!

Gratulerer – dere er Fylkesvinnere av Telysjakten!!

Dere er den klassen i deres fylke som har samlet flest telys per elev. Vi er utrolig imponert over at dere har klart å samle og kildesortere så mange brukte telyskopper!

Takk for en flott innsats for miljøet – vi håper dere har lært masse om naturressurser og gjenvinning, samtidig som dere har hatt det gøy underveis.

Vi sender dere nå en spennende premieboks, som vi håper dere vil kose dere med. Medaljer og diplom er inkludert. Det er vel fortjent! Vi håper den kommer fram i løpet av uken.

Og det har vært en flott samlet innsats fra alle telysjegere landet over. 8,45 millioner brukte telys har blitt samlet inn! Det er 1 million flere enn i fjor – så øvelse gjør virkelig mester. På grunn av deres innsats har nesten 6 tonn verdifull aluminium gått til gjenvinning i stedet for rett i søpla. Dette kan bli til 1208 splitter nye sykler. I tillegg har dere gjort et viktig opplysningsarbeid. Ved at dere har samlet brukte telys hjemme, hos familie, venner, på restauranter, i butikker og sikkert mange andre steder, har også andre i deres nærområde lært om verdien av gjenvinning. Så: åtte millioner, firehundreogfemtiseks tusen, tohundre og femtifire ganger takk!

Les mer på www.telysjakten.no

Tips en venn  Skriv ut